پتروشیمی‌ها تمام ارز خود را در بازار آزاد عرضه می‌کنند؟

بنابر دستورالعمل بانک مرکزی، صرافی‌های مجاز می‌توانند ارز اسکناس صادرکنندگان را با نرخ توافقی، خریداری و به متقاضیان ارز، بدون محدودیت بفروشند؛ همچنین با صدور مجوز فروش ارز در سرفصل ۲۴ (سایر) با احراز هویت متقاضی، امکان خرید ارز برای متقاضیان از کانال رسمی تسهیل می‌شود.

به گزارش بیدار بورس؛ روز گذشته، نشست مشترک علی صالح‌آبادی، رییس کل بانک مرکزی و صادرکنندگان محصولات پتروشیمی برگزار شد. در این نشست، صالح‌آبادی با اشاره به اینکه حضور پتروشیمی‌ها به تعادل بازار ارز کمک می‌کند، گفت: صنعت پتروشیمی، به عنوان صنعت پیشرانه و از دارندگان ارز قطعا می‌تواند به تعادل بیشتر بازار ارز و سامانه نیما کمک کند.

 احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی نیز با بیان اینکه پتروشیمی صنعت پیشرو و مزیت اصلی کشور است، گفت: شرکت‌های پتروشیمی از ابتدای سال، ۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار در سامانه نیما عرضه داشته‌اند و پیش‌بینی می‌شود امسال درمجموع حداقل ۱۵ میلیارد دلار ارز توسط پتروشیمی‌ها به کشور وارد شود.

مهدوی ابهری همچنین در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین درخصوص نشست روز گذشته گفت: صادرکنندگان می‌توانند ارز خود را با قیمتی که خریداری می‌کنند، به صرافی‌ها تحویل دهند. این بخشنامه در راستای حمایت از تولید و صادرات است و به طور حتم، رشد صادرات و تنظیم بازار ارز را به دنبال دارد. از سوی دیگر، رغبت به صادرات را نیز افزایش خواهد داد. کلیت چنین تصمیمی از سوی بانک مرکزی، تاثیر مثبت خود را بر بازار سرمایه نیز خواهد گذاشت.

وی افزود: این امکان همچنان وجود دارد که صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند، اما با استفاده از این بخشنامه، صادرکنندگان می‌توانند ۵ یا ۶ میلیارد دلاری را که طی یک سال از فروش و صادرات کالاهای نهایی به دست می‌آید، با قیمتی که خریداری می‌کنند به فروش برسانند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی درخصوص قانون توسعه پتروپالایشگاه‌ها تصریح کرد: طبق قانون پتروپالایشگاه‌ها، به جای صادرات نفت خام، میتوان آن را در پتروپالایشگاه‌ها استفاده کرد. زمانی که از پتروپالایشگاه‌ها صحبت می‌شود، منظور واحدهایی است که هم پالایشگاه هستند و هم محصولاتی را برای پتروشیمی‌ها تولید می‌کنند. (یعنی خوراک پتروشیمی‌ها را تامین می‌کنند)

مهدوی ابهری اظهار داشت: قانون توسعه پتروپالایشگاه‌ها، در راستای حمایت از چنین موضوعی است و می‌تواند این فرصت را در آینده ایجاد کند که نیازی به صادرات نفت خام نباشد و تمام نفت خام، تبدیل به محصول شود.

وی خاطرنشان کرد: تکلیف وزارت نفت در این زمینه، صدور مجوز برای تاسیس پتروپالایشگاه‌ها بوده و تعدادی از این مجوزها را صادر کرده است. اما باید به این نکته توجه کرد که نفت خام استخراجی از چاه‌های نفت، محدود است. من اطلاعی ندارم که چه تعداد مجوز صادر شده، اما می‌دانم که مجوز برای برخی از مناطق، از جمله سواحل مکران و خلیج فارس صادر شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین
کد خبر 18024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =